معرفی انواع هیدروکسید پتاسیم

معرفی انواع هیدروکسید پتاسیم

معرفی انواع هیدروکسید پتاسیم یک ترکیب معدنی با فرمول شیمیایی NaOH است که به صورت سفید رنگ و جامد در طبیعت وجود داشته و می‌تواند رطوبت و دی اکسید کربن هوا را به خود جذب کند. بنابراین زمان کار با این ترکیب معدنی باید از وسایل ایمنی استفاده کنید. هیدروکسید پتاسیم اثر خورندگی داشته و در تماس مستقیم با پوست آن را می‌سوزاند.

در این مقاله از پارسیان شیمی طهران سعی می‌کنیم اطلاعاتی درباره انواع مختلف هیدروکسید پتاسیم در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.

معرفی انواع هیدروکسید پتاسیم

نام‌های دیگر هیدروکسید سدیم

این ترکیب شیمیایی معدنی با نام‌های سود پرک، سودا، کاستیک و کاستیک سودا در شیمی شناخته می‌شود.

سود مایع به راحتی در آب حل شده و معمولاً با درصد خلوص ۵۰  مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاستیک سودا

یک ماده جامد و سفید رنگ است که دارای دمای ذوب ۱۳۸۸ درجه سانتیگراد و چگالی ۱۳.۲ گرم بر سانتی‌متر مکعب است. این ماده معمولاً با درصد خلوص ۹۸ یا ۹۹ در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاستیک سودا از تبخیر و غلیظ سازی سود مایع توسط شرکت‌های پتروشیمی تولید می‌شود. ابتدا سود مایع را توسط تانکرهای مخصوص به کارخانه‌ها منتقل کرده سپس طی یک فرایند تولید آن را به سود پرک جامد اضافه می‌کنند.

تولید کاستیک سودا به دستگاه‌های خیلی پیشرفته نیاز نداشته و اغلب در کارخانه‌های پتروشیمی انجام می‌شود.

توید کاستیک سودا

سود گرانول نوعی هیدروکسید پتاسیم

یکی دیگر از انواع هیدروکسید پتاسیم سود گرانول است که ماده‌ای جامد و سفیدرنگ است. در تولید این ماده از دقت و ظرافت خاصی استفاده شده است. سود گرانول معمولاً در صنایع داروسازی و نساجی کاربردهای زیادی داشته و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مطالعه بیشتر:   وابستگی صنایع غذایی به مواد اولیه

سدیم هیدروکسید پودری

این محصول دارای یکسری دانه‌های ریز است که در صنایع مختلفی استفاده می‌شود.

نحوه الکترولیز محلول سدیم کلرید

الکترولیز این ماده معمولاً در ظرف‌های الکترولیتی انجام می‌شود. معرفی انواع هیدروکسید پتاسیم از ترکیب این ماده با آب هیدروکسید سدیم به دست می‌آید. در این فرایند علاوه بر سدیم هیدروکسی گاز کلر و هیدروژن هم تولید می‌شود.

فرایند تولید کاستیک سودا

یکی از قدیمی‌ترین روش‌های تولید کاستیک سودا، فرایند سودا- آهک است که در آن سودا با کربنات سدیم به کاستیک سودا تبدیل می‌شود.

Ca(OH)۲ + Na۲CO۳ –> CaCO۳ + ۲NaOH

مهم‌ترین کاربردهای هیدروکسید سدیم

هیدروکسید سدیم یک ماده کاملاً قلیایی است که در صنعت تولید مواد شیمیایی کاربردهای زیادی دارد. از این ماده در تولید خمیر کارتن، مواد شوینده، کاغذ و… استفاده می‌شود. همچنین یکی دیگر از کاربردهای این ماده تولید صابون است.

کاربردهای استفاده از پودر کلر در استخر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اسکرول به بالا
×

 

پشتیبانی در واتساپ!

برای استعلام قیمت و خرید در واتساپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟