اسید سالیسیلیک

نام صنعتی: اسید سالیسیلیک

فرمول شیمیایی: C₇H₆O₃

نام انگلیسی: Salicylic acid

نام‌های دیگر: اسید هیدروکسی بنزوئیک، سالیسیلیک اسید، کربوکسی فنل، استیل سالیسیلیک اسید، هیدروکسی‌بنزوئیک اسید

در این مقاله قصد داریم شما را با اسید سالیسیلیک آشنا کرده و ویژگی‌ها، مشخصات، کاربردها، خطرات، عوارض و وضعیت بازار این ماده شیمیایی را برای شما شرح دهیم. در صورت نیاز می‌توانید این ماده پرکاربرد را از شرکت بازرگانی شیمیایی پارسیان شیمی نگین طهران با بهترین قیمت و کیفیت تهیه کنید.

 

اسید سالیسیلیک چیست؟

اسید سالیسیلیک یک اسید طبیعی از خانواده ی اسید بتا هیدوکسی هاست که به صورت طبیعی در طبیعت ساخته می‌شود. برای مثال این ماده را می‌توان در برگ و پوست درخت بید در مقادیر فراوان یافت. این اسید معمولا به شکل بلورهای سفید تا کرم رنگ و برنزی یافت می‌شود که دارای خواص کراتولیتیک، باکتریواستاتیک و قارچ‌کش است. این ماده بدون بو است و در صورت مصرف زیاد سمی است.

وقتی به مقدار کم‌مصرف شود می‌تواند به عنوان ضدعفونی ‌کننده و به عنوان نگهدارنده غذا استفاده شود. از یک گروه کربوکسیل COOH تشکیل شده است. بی‌بو است و رنگی ندارد. سالیسیلیک اسید یکی از اجزای آماده‌سازی است که برای مقابله با زگیل، میخچه، پینه و بیماری‌های مختلف پوستی استفاده می‌شود. از اسید سالیسیلیک در تهیه آسپرین و سایر محصولات دارویی استفاده می‌شود. اسید سالیسیلیک را می‌توانید در انواع محصولات بدون نسخه (OTC) بیابید.

 

تصویر سه بعدی اسید سالسیلیک

شکل سه‌بعدی از اسید سالیسیلیک

مشخصات اسید سالیسیلیک

  • فرمول شیمیایی: C₇H₆O₃
  • جرم مولکولی اسید سالیسیلیک برابر با ۱۳۸.۱۲۱ گرم بر مول است.
  • نقطه ذوب اسید سالیسیلیک برابر با ۱۵۸.۶ درجه سانتی‌گراد (۳۱۷.۴۸ درجه فارنهایت) است.
  • نقطه جوش اسید سالیسیلیک برابر با ۲۱۱ درجه سانتی‌گراد (۴۱۱.۸ درجه فارنهایت) است.
  • چگالی اسید سالیسیلیک برابر با ۱.۴۴ گرم بر سانتی‌متر مکعب است.

شکل اسید سالیسیلیک

اسید سالیسیلیک چگونه تولید می‌شود؟

اسید سالیسیلیک از طریق فرآیند Kolbe-Schmitt به صورت تجاری تولید می‌شود. در اینجا فنول و هیدروکسید سدیم واکنش نشان داده و سدیم فنوکسید ایجاد می‌کنند. برای ایجاد سالیسیلات سدیم با فنوکسید با CO2 تماس گرفته می‌شود. سالیسیلات اسید می‌شود و اسید سالیسیلیک می‌دهد.

کاربردهای اسید سالیسیلیک

۱- در حوزه پزشکی و دارویی از آن برای از بین بردن لایه خارجی پوست استفاده می‌شود.

۲- در درمان آکنه و شوره‌ی سر استفاده می‌شود.

۳- این ماده در تولید داروهایی مانند آسپرین استفاده می‌شود.

۴- به عنوان ماده نگهدارنده در صنایع غذایی استفاده می‌شود.

۵- این ماده در تولید داروهایی مانند آسپرین (استیل ‌سالیسیلیک اسید) استفاده می‌شود.

۶- به عنوان مومیایی کننده برای کاهش درد عضلات، مفاصل و استخوان‌ها استفاده می‌شود.

۷- برای درمان دردهای ناشی از زخم دهان استفاده می‌شود.

۸- به عنوان یک افزودنی بسیار مهم در محصولات مراقبت از پوست استفاده می‌شود.

۹- برای درمان پسوریازیس، میخچه، زگیل، عفونت قارچی، پینه و درماتیت سبوریک استفاده می‌شود.

۱۰- در خمیردندان‌ها به عنوان یک ماده‌ی ضدعفونی کننده به کار می‌رود.

 

اسید سالیسیلیک روی آکنه

چگونه اسید سالیسیلیک روی آکنه اثر می‌کند؟

هنگامی که فولیکول‌های مو (منافذ) پوست شما با سلول‌های مرده و چربی روبرو می‌شوند، جوش‌های سرسیاه (منافذ باز پلاگین)، جوش‌های سرسفید (منافذ بسته وصل شده) یا جوش (جوش‌ها) اغلب ظاهر می‌شوند.

سالیسیلیک اسید به داخل پوست نفوذ کرده و برای حل سلول‌های مرده پوست که منافذ پوستی شما را مسدود می‌کند، عمل می‌کند. استفاده از آن ممکن است چندین هفته طول بکشد تا تأثیر کامل آن را ببینید. اگر بعد از ۶ هفته نتیجه‌ای نمی‌بینید، با متخصص پوست خود مشورت کنید.

چه فرم و دوز سالیسیلیک اسید برای آکنه توصیه می‌شود؟

پزشک یا متخصص پوست فرم و دوزی را به طور خاص برای نوع پوست و شرایط فعلی پوست توصیه می‌کند. وی همچنین ممکن است توصیه کند که به مدت ۲ یا ۳ روز، فقط مقدار محدودی را روی ناحیه کوچکی از پوست آسیب‌دیده بمالید تا واکنش خود را قبل از استفاده در کل ناحیه آزمایش کنید. ممکن است از محصولات با غلظت بالاتر اسید سالیسیلیک به عنوان لایه‌بردار استفاده شود.

اسید سالیسیلیک همچنین در غلظت‌های بالاتر به عنوان ماده لایه‌بردار برای درمان آکنه، جای جوش، لکه‌های پیری و ملاسما استفاده می‌شود.

آیا اسید سالیسیلیک عوارضی دارد؟

اگرچه این اسید شیمیایی به طور کلی ایمن در نظر گرفته می‌شود، اما ممکن است هنگام شروع آن باعث تحریک پوست شود. همچنین ممکن است چربی بیش از حد را از بین ببرد و منجر به خشکی و تحریک احتمالی شود.

سایر عوارض جانبی بالقوه عبارت‌اند از:

۱-سوزنی شدن پوست

۲-خارش

۳-لایه‌برداری پوست

۴-کندوها (کهیرها)

موارد احتیاطی که باید قبل از استفاده از

سالیسیلیک اسید از آن‌ها آگاه باشید:

حتی اگر اسید سالیسیلیک در داروهای OTC موجود باشد که می‌توانید آن را در فروشگاه‌های محلی خود تهیه کنید، باید قبل از استفاده با دکتر خود صحبت کنید. ملاحظات مورد بحث شامل موارد زیر است:

آلرژی: اگر قبلاً واکنش‌های آلرژیک به اسید سالیسیلیک یا سایر داروهای موضعی را تجربه کرده‌اید، به پزشک خود اطلاع دهید.

استفاده در کودکان: کودکان ممکن است بیشتر در معرض خطر تحریک پوستی باشند زیرا پوست آن‌ها نسبت به بزرگسالان اسید سالیسیلیک را بیشتر جذب می‌کند؛ بنابراین نباید برای کودکان زیر ۲ سال استفاده شود.

تداخلات دارویی: برخی از داروها با سالیسیلیک اسید تداخل خوبی ندارند. به پزشک خود اطلاع دهید که چه داروهایی را در حال حاضر مصرف می‌کنید.

در صورت داشتن هر یک از شرایط پزشکی زیر، باید به پزشک اطلاع دهید، زیرا این موارد ممکن است در تصمیم وی برای تجویز این ماده شیمیایی تأثیر بگذارد:

۱-بیماری کبد

۲-بیماری کلیوی

۳-بیماری عروق خونی

۴-دیابت

۵-آبله‌مرغان (واریسلا)

۶-آنفلوانزا (آنفلوانزا)

سمیت سالیسیلیک اسید

سمیت این ماده شیمایی نادر است اما می‌تواند در اثر استفاده موضعی ایجاد شود. برای کاهش خطر، این توصیه‌ها را دنبال کنید:

  • محصولات اسید سالیسیلیک را در مناطق وسیع بدن خود اعمال نکنید.
  • برای مدت زمان طولانی استفاده نکنید.
  • از استفاده در زیر پانسمان هوا، مانند بسته‌بندی پلاستیکی، استفاده نکنید.
  • بلافاصله استفاده از اسید سالیسیلیک را متوقف کنید و در صورت مشاهده هر یک از این علائم یا نشانه‌های زیر به پزشک مراجعه کنید:
  • بی‌حالی، سردرد و سرگیجه، از دست دادن شنوایی، اسهال، استفراغ، حالت تهوع و هایپرپنه (افزایش در سرعت و عمق تنفس).

استفاده از اسید سالیسیلیک در دوران بارداری یا شیردهی

کالج متخصص زنان و زایمان آمریکا یادآور می‌شود که استفاده از اسید سالیسیلیک موضعی در دوران بارداری بی‌خطر است.

با این حال، اگر می‌خواهید از سالیسیلیک اسید استفاده کنید و باردار هستید- یا در دوران شیردهی هستید- باید با پزشک خود صحبت کنید تا بتوانید به‌ویژه در مورد سایر داروهایی که مصرف می‌کنید یا شرایط پزشکی که دارید، مشاوره ویژه شرایط خود را دریافت کنید. اگرچه اسید سالیسیلیک بعید است در شیر مادر جذب شود، اما شما نباید آن را در هر قسمت از بدن خود که ممکن است با پوست یا دهان نوزاد تماس پیدا کند، استفاده کنید.

بازار جهانی اسید سالیسیلیک

بازار جهانی سالیسیلیک اسید در سال ۲۰۱۷، ۳۳۳ میلیون دلار ارزش داشت و حجم تولید آن ۱۰۲,۸۱۵ تن بود. این بازار به دلیل کاربرد وسیع آن در صنایع دارویی، غذایی و آرایشی، رشد کرد.

اسید سالیسیلیک از متابولیسم سالیسین به دست می‌آید. خواصی مانند ضدالتهاب، ضد باکتری، ضد قارچ و ضدعفونی کننده باعث افزایش کاربرد آن در بازار جهانی شده است.

صنعت داروسازی بزرگ‌ترین کاربرد برای این اسید با ارزش ۱۴۶ میلیون دلار است.

 

نمودار بازار جهانی اسید سالیسیلیک

بازار جهانی اسید سالیسیلیک

 

اسید سالسیلیک را از کجا تهیه کنیم؟

با وجود اینهمه خواص گفته شده شاید برای شما هم سوال این باشد که سالسیلیک اسید با کیفیت و پرخاصیت را از کجا می‌توانید تهیه کنید؟ جواب اینجاست.

شما می‌توانید برای خرید اسید سالسیلیک با پارسیان شیمی نگین طهران در ارتباط باشید. گفتنی است که پارسیان شیمی نگین طهران با سال‌ها تجربه موفق در زمینه خرید و فروش مواد شیمیایی در تهران توانسته رضایت مشتریان خود را جلب نماید و قدمی در زمینه بهبود کیفیت محصولات تولیدی مشتریان خود بردارد. ضمنا تمامی مشاوره‌ها در زمینه‌های خرید  فروش سالسیلیک اسید و خرید و فروش کلیه مواد شیمیایی در این شرکت رایگان می‌باشد.

پس برای مشاوره‌های قبل از خرید اسید سالسیلیک و سایر موارد به صورت رایگان با شماره های زیر تماس بگیرید و مشاوره‌های لازم را دریافت کنید و در صورت تمایل سفارش خود را ثبت کنید.

۰۹۱۹۲۴۳۵۰۲۴
۰۲۱-۷۷۲۴۲۲۱۵

۰/۵ (۰ نظر)

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “اسید سالیسیلیک”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا