سدیم لاکتات

نام محصول: سدیم لاکتات

نام انگلیسی: Sodium Lactate

فرمول مولکولی: C3H5NaO3

نام‌های دیگر: مونوسدیم لاکتات، لاکولین

سدیم لاکتات چیست؟

فرمول سدیم لاکتات

سدیم لاکتات در واقع همان نمک سدیمی اسید لاکتیک است که به دو صورت مایع و پودر وجود دارد. این نمک دارای خاصیت قلیایی بوده و به عنوان تنظیم کننده میزان اسدیته غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای تهیه این ترکیب شیمیایی ابتدا مواد قندی مثل چغندر یا ذرت تخمیر می‌شوند و از تخمیر آن‌ها اسید لاکتیک به دست می‌آید. سپس با خنثی‌سازی خاصیت اسیدی اسید لاکتیک، سدیم لاکتات به دست خواهد آمد. البته علاوه بر ذرت و چغندر می‌توان از شیر یا آب‌پنیر نیز استفاده کرد.

این ماده طعم نمکی و ملایمی دارد و از آن به‌عنوان مادۀ نگهدارنده و طعم‌دهنده به غذاها و فرآورده‌های گوشتی استفاده می‌شود.

 

کاربردهای سدیم لاکتات

سدیم لاکتات فواید و کاربردهای بسیار متنوع و گوناگونی در صنایع مختلف دارد. در ادامه برخی از مهم‌ترین و بیشترین کاربردهای آن را برای شما شرح خواهیم داد.

  • افزودنی در مواد غذایی

همان‌طور که بالاتر اشاره شد از سدیم لاکتات به عنوان تنظیم‌کننده اسیدیته، حجیم کننده، نگهدارنده و طعم‌دهنده غذاها و همچنین به علت داشتن خواص ضد میکروبی در محصولات دام و طیور با کد E325 مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

  • صنایع آرایشی و بهداشتی

از آن‌جایی که بهداشت فردی نقش مهمی در سلامتی افراد دارد و همچنین با توجه به شیوع ویروس کرونا، اخیراً استفاده از مواد شوینده به شدت افزایش یافته است و به همین علت حفظ سلامت پوست اهمیت بیشتری یافته است.

پوست اولین لایه دفاعی بدن است و علاوه بر آن زیبایی آن باعث زیبایی بدن می‌شود. شست‌وشوی مکرر پوست بدن منجر به خشک شدن آن شده و به پوست آسیب می‌زند اما دانشمندان با یافتن خواص مرطوب‌کنندگی این ماده شیمیایی مشکل خشکی پوست ناشی از استفاده از مواد شوینده را حل کرده‌اند.

یکی از خواص سدیم لاکتات، خاصیت مرطوب‌کنندگی آن است؛ از این رو از این ماده شیمیایی در برخی از محصولات آرایشی و بهداشتی مانند شامپو، صابون، لوسیون‌های نرم‌کننده و… به منظور افزایش مرطوب‌کنندگی آن‌ها استفاده می‌شود.

بافت خامه‌ای که در برخی لوسیون‌ها مثل لوسیون اسطخودوس، آرگان یا شی‌باتر وجود دارد به علت وجود سدیم لاکتات در ترکیبات تشکیل دهنده آن‌هاست. استفاده از این ماده باعث می‌شود پوست به مدت طولانی‌تری مرطوب بماند و لایه ضخیم‌تری را بر روی پوست ایجاد شود.

 

اسید لاکتیک در شی باتر

جالب است بدانید، سدیم لاکتات دومین مادۀ نگهدارندۀ آب بعد از اسید هیالورونیک است و قابلیت کاهش میزان چسبندگی مواد شیمیایی را نیز دارد. این خاصیت باعث شده تا بتوان از آن به عنوان جایگزین گلیسیرین در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده کرد.

با جایگزین کردن گلیسیرین گیاهی با سدیم لاکتات، محصول نهایی در عین داشتن خواص مرطوب‌کنندگی، دیگر چسبندگی نخواهد داشت و علاوه بر آن جذب امولسیون‌ها نیز افزایش می‌یابند.

 

  • مصارف پزشکی

یکی از داروها و ترکیب‌های ضروری در لیست سازمان جهانی بهداشت است که به عنوان یکی از ایمن‌ترین و مؤثرترین داروهای به ثبت رسیده است.

با تزریق سدیم لاکتات، واکنش‌ها و متابولیسم‌های طبیعی بدن، آن را به بی‌کربنات تبدیل می‌کنند. با افزایش بی‌کربنات در بدن، پلاسمای خون نیز افزایش یافته و با حذف یون هیدروژن، ph خون هم افزایش می‌یابد.

از این رو از این ماده به عنوان یک جایگزین الکترولیت و ماده قلیایی کننده برای کنترل اسیدوز متابولیک خفیف و متوسط بیمارانی که منع یا محدودیت غذایی دارند و فرایند اکسیداتیوشان مشکل و اختلال جدی ندارد، به صورت تزریق درون وریدی تجویز می‌شود.

البته مصرف سدیم لاکتات برای بیماران اسیدوز لاکتیک باید محدود باشد چراکه مصرف زیاد یون سدیم یا لاکتات ممکن است موجب حملات پانیک در آن افراد شود. همچنین با برخی داروها تداخل دارد. پس قبل از تزریق آن حتماً داروهایی که مصرف می‌کنید را با پزشک خود در میان بگذارید.

 

نکات و موارد مهم درباره مصرف سدیم لاکتات

سدیم لاکتات و شیر خوراکی از نظر فرمول شیمیایی و خواص هیچ ارتباط یا شباهتی به یکدیگر ندارند و افرادی که منع مصرف لاکتوز دارند یا نسبت به شیر حساسیت دارند، بدون هیچ مانعی می‌توانند از این محصول استفاده نمایند.

تهیه این ماده شیمیایی از آب پنیر یا شیر هیچ تغییری در خواص آن ایجاد نمی‌کند و این ماده پروتئین یا خواص شیر و آب پنیر را ندارد.

البته خوب است بدانید به طور طبیعی مقداری اسیدلاکتیک در ماهیچه‌های انسان‌ها و حیوانات نیز وجود دارد و پس از ورزش یا فعالیت‌های بدنی شدید مقدار آن بیشتر می‌شود. در ویدئو زیر درباره این موضوع مفصلا بحث شده است:

 

 

عوارض مصرف سدیم لاکتات

به طور کلی مصرف محلول‌های دارای یون سدیم مانند سدیم لاکتات در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، نارسایی شدید کلیه و افرادی که مبتلا به ادم و احتباس سدیم هستند، باید با احتیاط کامل و با تجویز پزشک در دزهای مشخص شده استفاده شود و به هیچ عنوان نباید بدون تشخیص پزشک اقدام به استفاده از این ماده نمایید.

افرادی که دچار مشکلات کلیوی هستند باید در استفاده از داروهای دارای سدیم دقت بیشتری به خرج دهند چراکه ممکن است با مصرف سدیم دچار احتباس یون سدیم شوند.

تجویز تزریقی این دارو نیز احتمال دارد باعث عوارضی چون: اضافه بار مایع و املاح شود که منجر به افزایش غلظت سرم، کمبود آب یا ادم (ورم) ریه شود. همچنین استفاده بیش از اندازه این ماده احتمال هیپوکالمی را نیز افزایش می‌دهد.

بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی سدیم لاکتات مشخص شده که استفادۀ بیش از حد و مقدار زیاد این محصول احتمال دارد که تحریک کننده چشم، پوست و تنفس باشد؛ اما مصرف متعادل آن و استفاده از مواد و لوازم آرایشی بهداشتی حاوی این ترکیب هیچ‌گونه عوارضی در پی نخواهد داشت.

 

خرید سدیم لاکتات

اگر قصد خرید سدیم لاکتات را دارید، می‌توانید با مشاوران شرکت پارسیان شیمی نگین طهران در ارتباط باشید تا هرآنچه برای خرید سدیم لاکتات لازم است بدانید را برای شما شرح دهند.

۰۹۹۳۶۹۳۵۰۰۲
۰۲۱-۷۷۲۴۲۲۱۵

ناگفته نماند که تمامی مشاوره‌های خرید و فروش مواد شیمیایی در این شرکت کاملاً رایگان است و نیازی به پرداخت هیچ‌گونه حق مشاوره نیست.

شرکت پارسیان شیمی نگین طهران با چندین سال تجربه و کسب رضایت مشتریان، برای خرید عمده مواد شیمیایی در تهران در خدمت شماست. پس با خیالی آسوده خرید مواد شیمیایی خود را به آن بسپارید.

۰/۵ (۰ نظر)

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سدیم لاکتات”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا
×

 

پشتیبانی در واتساپ!

برای استعلام قیمت و خرید در واتساپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟