مزیتهای استفاده از خاک گیاهی در کشاورزی که از آن به عنوان گیاخاک یا Humus هم یاد می شود، ترکیبی از لاشه گیاهان و اجساد حیوانات است که تأثیر فوقالعاده در رشد گیاهان و درختان دارد. به عبارت ساده هر زمان گیاهی خشک شده یا حیوانی میمیرد، لاشه آنها با گذشت زمان تجزیه شده و به منابع غنی برای کشت گیاهان تبدیل میشوند.
خاک گیاهی چگونه تشکیل میشود؟
زمانی که ریزش شاخهها و برگهای درختان شروع میشود. دقیقاً در فصل پاییز و زمستان، لایهای روی زمین تشکیل میشود که اصطلاحا به آن آشغال برگ گفته میشود. این چرخه برای جانوران و حیوانات هم رخ داده و با مرگ هر حیوان، جسد آن تجزیه و به جزئی از خاک تبدیل میشود. تمام مراحل گفته شده روشهای طبیعی برای تولید خاک گیاهی هستند. اما خاک گیاهی از روش دیگری به نام کمپوست هم تشکیل میشود که در ادامه به شما معرفی میشود.
روش کمپوست در تولید خاک گیاهی
چینیها اولین مردمی بودند که به طور رسمی در حدود ۴۰۰۰ سال پیش از این روش برای تولید خاک گیاهی استفاده کردند. کمپوست از گذشته تا امروز به عنوان یک روش عالی برای بازیافت مواد به حساب میآید. کمپوست در واقع کودی است که در اثر تجزیه زبالههای شهری، تجزیه بقایای گیاهان در کنار لجن فاضلاب تشکیل میشود.
مطالب مرتبط:
معرفی ۵ ماسک خانگی برای درمان خشکی پوست
معرفی مناطق دارای بیشترین و کمترین خاک گیاهی
هوموس یا خاک گیاهی در قسمت رویی خاک قرار دارد. این خاک به دلیل وجود املاح فراوان تأثیر قابل توجهی در صنعت کشاورزی دارد. معمولا مناطق شمالی کشور که دارای جنگل و مراتع فراوانی هستند، دارای بیشترین میزان خاک گیاهی و در مقابل مناطق بیابانی مانند کویر دارای کمترین میزان هوموس هستند.
مهمترین فواید هوموس برای گیاهان
هوموس بافت خاک را برای رشد گیاهان سبک میکند. همچنین به دلیل مواد معدنی فراوانی که در آن وجود دارد، باعث مقاومت گیاه میشود. از دیگر فواید استفاده از هوموس در صنعت کشاورزی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تغذیه و آبرسانی گیاهان؛
- آمادهسازی خاک برای کشت.
به نظر شما مزیتهای استفاده از خاک گیاهی در کشاورزی دارای چه مضراتی برای کشت گیاهان و درختان دارد؟ نظراتتان را با ما و دوستانتان به اشتراک بگذارید.