در این مقاله از پارسیان شیمی طهران قصد داریم اهمیت استفاده از روغن واسکازین در خودرو را به شما معرفی کنیم. روغن واسکازین که از آن با نام روغن دنده هم یاد می شود، یکی از روغن های مهم و حیاتی خودرو است که وظیفه اصلی آن روان کردن قطعاتی است که در جعبه فرمان، دیفرانسیل و گیربکس به کار می رود. از مهم ترین ویژگی های واسکازین می توان به روان کردن قطعات متحرک همچنین سازگاری با فلزات داخل جعبه دنده اشاره کرد.
اندکی درباره روغن واسکازین در خودروها
واسکازین یک واژه روسی به معنای روغن دنده است که باعث می شود قطعات مختلف خودرو با کارکردهای مختلف کنار هم قرار بگیرند. هر کدام از این قطعات برای اینکه عملکرد مناسبی داشته باشند، به مراقبت مرتب نیاز دارند. هدف استفاده از روغن واسکازین هم همین است.
با تعویض واسکازین می توانید عمر خودروی خود را چندین برابر افزایش دهید. روغن دنده خاصیت ضد خورندگی و ضد ترک دارد. این روغن معمولا در ۲ نوع در بازار موجود است که شما می توانید بسته به نیاز خود هر کدام از این روغن ها را انتخاب کنید.
آشنایی با انواع روغن واسکازین
معمولا در بازار ۲ روغن واسکازین وجود دارد که شما می توانید بسته به نوع دنده ماشین خود یکی از این روغن ها را استفاده کنید.
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید:
معرفی ۵ ماسک خانگی برای درمان خشکی پوست
روغن واسکازین برای خودروهای دنده اتومات
اولین روغن های واسکازین برای خودروهای دنده اتومات به کار می رود که اصطلاحا آن را ATF می نامند. ATF مخفف عبارت انگلیسی Automatic Transmission Fluid است و غلظت آن نسبت به روغن های دیگر بسیار کمتر است. علت این موضوع نوع قرارگیری روغن های دنده در جعبه مخصوص آن هاست.
روغن های واسکازین استفاده شده در خودروهای دنده دستی
نوع دوم روغن های واسکازین که با نام MTF هم شناخته می شوند، معمولا برای ماشین هایی با دنده های دستی استفاده شده و دارای غلظت بالاتری نسبت به مدل اول هستند. نکته بسیار مهم اینکه هرگز نباید روغن واسکازین خودروهای دنده اتوماتیک را به جای خودروهای دنده دستی استفاده کرد زیرا این کار آسیب های جدی به ماشین شما وارد می کند.
بهترین زمان تعویض روغن دنده ماشین
سوال اصلی کاربران این است که روغن واسکازین ماشین را باید چه زمانی تعویض کنیم؟ همانطور که ابتدای مقاله اشاره کردیم، روغن دنده یا واسکازین باعث روان شدن اجزا و قطعات داخلی ماشین شده و گرمای آن را کاهش می دهد. عواملی مانند نوع روغن یا شرایط آب و هوایی می تواند در تعویض روغن واسکازین بسیار مفید و موثر باشد.
در شرایط عادی زمانی که دیسک و صفحه کلاچ خودروتان را تعویض می کنید، باید روغن گیربکس آن هم عوض کنید. معمولا صفحه کلاچ ماشین باید بعد ۱۰۰ هزار کیلومتر کار کردن ماشین تعویض شود. در این شرایط باید روغن دنده هم تعویض کنید.
حالا از کجا متوجه بشویم که زمان تعویض روغن واسکازین خودروی ما فرا رسیده است؟
معمولا با مشاهده نشانه هایی مانند نشت کردن روغن گیربکس یا تغییر رنگ آن باید واسکازین ماشین خود را تعویض کنید.
در این مقاله اهمیت استفاده از روغن واسکازین در خودرو پارسیان شیمی طهران سعی کردیم شما را با روغن واسکازین و اهمیت استفاده از آن در ماشین های دنده دستی و دنده اتوماتیک آشنا کنیم. در مقاله های بعدی همراه ما باشید.