مزایا و معایب فسفات این روزها در تولید مواد غذایی از ترکیبات شیمیایی مانند فسفات به مقدار زیادی استفاده میشود. استفاده از این ترکیبات شیمیایی باعث میشوند مواد غذایی تولید شده ماندگاری بالایی پیدا کرده و به راحتی فاسد نشوند. فسفات یکی از ترکیبات شیمیایی مؤثری است که در تولید سوسیس و کالباس و سایر فراوردههای گوشتی بسیار استفاده میشود. استفاده از این ماده شیمیایی باعث میشود رنگ گوشت کاملاً حفظ شده و مشتری با مشاهده این عامل جذب فراوردههای گوشتی شده و خرید بیشتری داشته باشد.
امروزه فسفات در درجههای مختلفی وجود داشته و مورد استفاده قرار میگیرد. البته ناگفته نماند استفاده از این ترکیب شیمیایی مزایا و معایبی هم به همراه دارد که در این مقاله از پارسیان شیمی طهران سعی میکنیم به بخشی از آنها بپردازیم.
موارد استفاده از فسفات در مواد غذایی
استفاده از فسفات به میزان ۵ درصد در محلول نمک برای ماندگاری طعم و رنگ گوشت مجاز است. البته در گوشتهایی که نمک سود نمیشوند میتوان از این ترکیب به میزات ۵۰۰ گرم برای ۱۰۰ کیلوگرم گوشت استفاده کرد. ترکیب مورد نظر بیشتر در گوشتهای شور و پخته شده مورد استفاده قرار میگیرد. از فسفات میتوان برای تولید سوسیس و کالباس هم استفاده کرد.
کارخانههای تولید فراوردههای گوشتی به خصوص سوسیس و کالباس برای حفظ کیفیت و طعم گوشت معمولاً از فسفات استفاده میکنند. البته میزان استفاده از این ماده شیمیایی باید مورد تأیید و مناسب باشد تا خطری برای سلامتی انسان به وجود نیاورد.
از مهمترین کاربردهای فسفات در تولید فراوردههای گوشتی و محصولات غذایی میتوان به عوامل زیر اشاره کرد:
- ثابت نگه داشتن رنگ و بوی گوشت؛
- فسفات میزان اسیدیته گوشت را تا حد زیادی ثابت نگه میدارد.
- استفاده از فسفات در تولید مواد غذایی، سوسیس و کالباس از رشد باکتریها جلوگیری میکند.
استفاده از فسفات در صنایع غذایی مزایایی به همراه دارد که در این مقاله سعی میکنیم به مهمترین مزایای آن اشاره کوتاهی داشته باشیم.
مزایا و معایب فسفات در صنایع غذایی
جالب است بدانید استفاده از فسفات در تولید فراوردههای گوشتی باعث میشود این مواد هنگام پخت و پز وزنشان را از دست نداده و ماندگاری آنها افزایش پیدا میکند. علاوه بر این موارد فسفاتهای استفاده شده در محصولات غذایی فسفر مورد نیاز بدن هم تا حد زیادی فراهم میکند.
معمولا در صنایع غذایی از فسفاتهای گوناگون مانند دی فسفاتها، مونو فسفاتها، تری فسفاتها، هگزا متا فسفاتها و… استفاده میشود. البته هر کدام از این فسفاتها رفتارهای مختلفی داشته و به یک منظور مشخص استفاده میشوند.
طبق بیانیهای که سازمان USDA صادر نموده است، مصرف سدین هیدروکسید و فسفاتها در محصولات گوشتی مجاز است. به همین دلیل از این محصولات در تولید سوسیس و کالباس هم استفاده میشود. اما با تمام موارد گفته شده، استفاده از فسفات در محصولات غذایی، معایبی هم به همراه دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
استفاده بیش از اندازه از این ماده شیمیایی باعث بروز اختلالاتی در جذب کلسیم توسط بدن میشود. این موضوع احتمال ابتلا به بیماری پوکی استخوان را بالا میبرد.
افرادی که دارای بیماریهای کلیوی هستند، باید مقدار اضافی فسفات را از بدنشان دفع کنند. بنابراین این افراد نباید بیش از اندازه فراوردههای گوشتی مصرف کنند.
در مقاله مزایا و معایب فسفات از پارسیان شیمی طهران سعی کردیم اطلاعاتی در زمینه فسفات و کاربردهای آن در صنایع غذایی و تولید سوسیس و کالباس در اختیار شما قرار دهیم. شما میتوانید تجربیات خود در زمینه استفاده از این ترکیب شیمیایی را با ما و دوستانتان به اشتراک بگذارید.